Merkur Klimafond og Sydstevns Energifællesskab indgår samarbejde

Direktør Jesper Kromann fra Merkur Klimafond havde taget turen til Sydstevns for at præsentere Klimafondens muligheder og ønsker for bestyrelsen om at finde en lokal samarbejdspartner med henblik på at investere i grøn omstilling.  Klimafonden er sat i verden for at sætte skub i opsætning af solceller på store tage eller offentlige elbil ladestandere med en model, hvor pengestrømmene for både produktion og forbrug af strøm kommer tilbage til lokalsamfundet. Fonden skal ikke tjene penge. Bestyrelsen var ikke længe om at sige JA, fordi det er jo netop det vi også vil.

Det første konkrete initiativ bliver at finde et egnet stort tag til solceller. El-arbejdsgruppen i foreningen går nu i gang med opgaven og arbejder videre med ideerne sammen med Jesper Kromann.

Det er Merkur Andelskasse som står bag Merkur Klimafond. Investering i Energifællesskaber er en strategisk prioritet for den andelsejede bank. Bestyrelsesmødet foregik i Skørpinge d. 2. maj 2024.

Cerius må indtænke Energifællesskaber

Energifællesskaber har et potentiale til at gøre den grønne omstilling meget billigere for forbrugerne og skatteyderne ved at sørge for, at der kommer en bedre balance mellem forbrug af strøm og produktion af strøm lokalt. Derved skal el-nettet ikke udbygges nær så meget og der bliver mindre strømtab ved transport af strøm over lange afstande. Den fordel skal komme andelshaverne i Energifællesskabet til gode i form af en lavere ”tarif”. Vi har derfor afgivet et høringssvar til vores netselskab Cerius, som har pligten til at sikre, at der altid er strøm i kontakten, når du tænder for den. På din el-regning, er det via den linie der hedder ”transport” eller ”tarif” du betaler for, at der altid er strøm i kontakten. Du kan læse vort høringssvar her.

Husk stiftende generalforsamling for Sydstevns Fjernvarmeselskab A.M.B.A d. 8. maj kl. 19 i Havnelev forsamlingshus

Vi har tidligere annonceret, at fjernvarmeprojektet baseret på Termonet i Havnelev-Skørpinge vil blive præsenteret på dette møde. Derudover er der stiftende generalforsamling for det fjernvarmeselskab, der skal drive dette og de fremtidige fælles-anlæg på Sydstevns. Vil du være med på rejsen?

På vegne af bestyrelserne, holdet bag og vore ambassadører

Carl Skou

formand